22773
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 613.2:641.55/.56 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okł.: Dietetyk radzi.
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania. Chleb kukurydziany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami - oto niektóre z wielu propozycji na śniadania, kolacje, obiady, przekąski i desery. Przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe. Mnóstwo wskazówek i praktycznych porad, lista zbóż i produktów bezglutenowych, ciekawostki dotyczące możliwości urozmaicenia i zmodyfikowania danej potrawy oraz łatwo dostępne składniki potraw.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej